EditWrx Content Beheersysteem

U wilt uw website actueel en effectief houden. Voor het aanpassen van uw website betaalt u echter een dure IT'er en bent u afhankelijk. Wellicht heeft u zelf wel eens gewerkt met een HTML editor, toen bleek het maken van een professionele website moeilijker dan u dacht.


De EditWrx Oplossing


Een juist gekozen content beheersysteem (Content Management System of kortweg CMS) stelt u in staat snel en makkelijk uw website aan te passen. Na veel onderzoek biedt Netadvies nu een content beheersysteem dat uiterst geschikt is voor het kleinbedrijf: EditWrx.

De voordelen van EditWrx
  • Makkelijk uw website finetunen en effectiever maken.
  • Actuele marketing acties houden op uw website.
  • Snel inspringen op marktontwikkelingen, meer binding met klanten.
  • Verhoogde winstgevendheid van uw website.
  • Content beheer veilig uitbesteden aan een medewerker.
  • Veel meer vrijheid, zelf snel uw website aanpassen.
  • Kostenbesparing, geen dure automatiseerder meer.Eigenschappen van EditWrx


EditWrx draait op uw webserver
U hoeft geen software te installeren op uw eigen PC en die van uw medewerkers. Het enige dat u nodig heeft is Internet Explorer. U logt in op EditWrx en kunt uw webpagina aanpassen.

EditWrx kan met meerdere accounts werken
Als u met het administrator account inlogt kunt redacteur accounts aanmaken, net zoveel als u wilt. Met een redacteur account kunt u uw website aanpassen. Een redacteur account kan meer of minder rechten gegeven worden.

Content beheer veilig uitvoeren
Een redacteur account kan zo ingesteld worden dat alleen een beperkt deel van de webpagina's aangepast kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de logo-kop, het navigatie-systeem en de copyright-voet beschermt worden tegen abusievelijke aanpassingen. U kunt ook een redacteur account aanmaken en deze rechten geven op een beperkt aantal webpagina's. Zo kunt u het beheer van bijvoorbeeld alleen nieuwsbrief pagina's veilig uitbesteden aan een externe partij.

Overzichtelijk configuratie paneel
Als u inlogt met het administrator account dan heeft u toegang tot een overzichtelijk configuratiescherm waarmee u EditWrx kunt instellen.

Nederlandstalige handleiding
Een Nederlandstalige beginners gids geeft u een introductie tot EditWrx en legt uit hoe u stap-voor-stap kleine aanpassingen doorvoert. Tevens is er een Functie gids, waarin alle 65 functies uitgelegd worden.

EditWrx bevat een WYSIWYG editor
WYSIWYG staat voor "what you see is what you get". In de WYSIWYG editor wordt de webpagina aan u gepresenteerd zoals die er ook in werkelijkheid uit ziet. In die vorm kunt u de webpagina dan aanpassen. De EditWrx editor heeft een knoppenbalk die vergelijkbaar is met die van Microsoft Word. Indien u ervaring heeft met Microsoft Word, dan zult u zich ook thuisvoelen met EditWrx.

De WYSIWYG editor heeft 65 functies
Met het administrator account kunt u instellen tot welke functies een redacteur toegang heeft. De lijst van EditWrx functies »

Functionaliteiten voor professionele website ontwikkelaars
EditWrx heeft zoveel functionaliteit dat ook een professionele website ontwikkelaar er mee uit de voeten kan. HTML bestanden kunnen worden ge-upload of gekopieerd, grafische bestanden kunnen worden geplaatst of ge-delete. Het is mogelijk de HTML broncode aan te passen. Met EditWrx heeft u ruime mogelijkheden.

Bestandsbeheer zoals in Windows
De wijze waarop u met de bestanden op uw webserver werkt, lijkt op de wijze die u reeds onder Windows gebruikt.

Goede beveiliging
Wanneer u inlogt op EditWrx dan wordt uw wachtwoord niet zomaar over het Internet naar uw webserver verzonden. Uw wachtwoord wordt versleuteld met het MD5 algoritme. EditWrx ondersteunt tevens de Unix SuExec faciliteit, dit biedt een betere beveiliging. Eigenlijk zouden alle content beheersystemen dit moeten ondersteunen. EditWrx voldoet aan de beveiligingseisen die vaak in een enterprise omgeving gesteld worden.

Makkelijk webformulieren maken
Met EditWrx kunt u formulieren maken zonder dat uw zelf een CGI-script hoeft te installeren. De ingevoerde informatie kan verzonden worden via email of opgeslagen worden in een bestand op de webserver. Als u dat wilt is het gebruik van een eigen CGI-script ook mogelijk.

Geen database server nodig
EditWrx gebruikt geen database server. Dit was een bewuste keuze. Als u uw website laat integreren in een uitgebreid content beheersysteem, kunt u niet meer makkelijk en snel (lees: met weinig kosten) uw website verplaatsen naar een andere hosting provider. Daarnaast zou u zo'n uitgebreid content beheersysteem moeten leren gebruiken.


De EditWrx pakketten


EditWrx & Licentie
U ontvangt alleen de EditWrx contentbeheer systeem software en een licentie voor uw domein.

EditWrx & Installatie
U ontvangt de EditWrx software en de licentie. Netadvies zal EditWrx tevens op uw webserver installeren.

EditWrx & Turnkey
U ontvangt de EditWrx software en de licentie. Netadvies zal EditWrx tevens installeren en instellen. Er worden twee redacteur accounts aangemaakt. U kunt daarna meteen inloggen en uw website gaan aanpassen. Een turn key oplossing!

Meer informatie vindt op de pagina over de EditWrx pakketten »


Systeem eisen


EditWrx stelt maar weinig eisen aan de webserver. Mocht uw webserver niet voldoen aan de systeem eisen van EditWrx dan kan dit opgelost worden door een overstap naar een andere hosting provider. Netadvies kan u eventueel helpen met deze overstap. EditWrx draait zowel op een Unix/Linux als op een Windows webserver.

  • EditWrx vereist dat de webserver Perl programma's ondersteunen. EditWrx is geschreven in de programmeertaal Perl. Vrijwel alle webservers ondersteunen dit.
  • EditWrx stelt ook eisen aan de beveiliging van de webserver. Netadvies zal per installatie de beste oplossing kiezen. Mocht er in het uiterste geval geen veilige oplossing mogelijk zijn, dan zal Netadvies contact met u opnemen.
  • Op uw eigen computer dient u Internet Explorer versie 6 of hoger te gebruiken om uw webpagina's aan te kunnen passen. Indien u een Windows computer gebruikt dan heeft u ook de beschikking over de Internet Explorer browser.